SUKLAAKAKKUPOHJA
150g voi
3½dl sokeria
3 munaa
3dl kädenlämpöistä maitoa
2dl vehnäjauho
1½dl perunajauho
3tl leivinjauhe
3/4tl suolaa
1tl vaniljasokeri
1½tl tummaa kaakaojauhetta
-Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen maidon kanssa. 175-astetta noin 50-60 minuuttia. Itse laitoin uunin pellillille, että sain leikattua halutun muodon. HUOM! saattaa olla murenevaa joten kannattaa löytyä jokin milla on hyvä nostella kakun osia.
APPELSIINITÄYTE
-Appelsiineja soseutettuna. Ylimääräinen neste otettu pois ja käytetty kakun kostuttamiseen. Appelsiini kerros ensimmäisenä
2dl kermaa
200g appelsiini tuorejuustoa
-vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto sekaan. Kerma voi olla löysähköä.
-Lisää seos appelsiini mössön päälle. Ja viimeiseksi kakkukerros ja kostutus.
-Koska halusin Paavo kakun ja paavossa on kuoppia, kerma-tuorejuustoseos tuntui sopivan kiinteältä pysyäkseen marsipaanin alla. Eli sitä vielä kerros kakunpinnalle.
-Viimeisenä vaiheena kakun koristeleminen. =D Värjäsin itse keltaisen, ruskean ja mustan/harmaan. Taisi mennä 2 pötköä valkoista marsipaania + vaaleanpunaisesta ja punaisesta pienet pätkät jota oli varastossa.
Kakku oli hyvää ja sai kehuja. =)
Kommentit